Op zaterdag 10 februari barst het carnaval los in Ballefruttersgat en Kaaiengat. Viert u het carnavalsfeest met ons mee?
Sleuteloverdracht in Ballefruttersgat
Burgemeester Mark van Stappershoef en jeugdburgemeester Stan Bremer dragen op zaterdag 10 februari de sleutel over aan de Goirlese Prins Marc d’n Irste en Jeugdprins Jurre Frutje d’n Irste. De sleuteloverdracht is om 11.11 uur in de hal van het gemeentehuis.

Alle Ballefrutters en Ballefrutterinnekes zijn van harte welkom bij de sleuteloverdracht. Het gemeentehuis is open vanaf 10.45 uur. Om 12.00 uur wordt de Ballefruttersvlag gehesen voor het gemeentehuis. De ‘Prinsen’ onthullen hierna d’n Ballefrutter op het Kloosterplein (tijdens carnaval het Ballefruttersplein).

Optocht en feest in Goirle
Op zaterdag 10 februari trekt de carnavalsoptocht door Ballefruttersgat.
Het carnavalsmotto dit jaar is “SAOME OEW ÈÈGE BLÈÈVE”.

Om 14.00 uur start de optocht vanaf het Oranjeplein. De route gaat via de Kalverstraat, Tilburgseweg, Van Haestrechtstraat, Aabeekstraat, Molenstraat en Muldersweg richting de Tilburgseweg. Hier gaat de stoet rechtsaf om te eindigen op het Kloosterplein.

Op het Ballefruttersplein (Kloosterplein) is het op zaterdagmiddag groot feest. Om 17:30 uur begint hier de prijsuitreiking. Nieuw dit jaar is de publieksprijs: tijdens de optocht kan het publiek stemmen op hun favoriete deelnemer.

Kijk voor meer informatie over carnaval in Ballefruttersgat op www.ballefruttersgat.nl.

Optocht en feest in Riel
Op carnavalszaterdag trekt de carnavalsoptocht ook door Kaaiengat onder het motto “VÓRTDOEN IS DÛR DOEN”. De stoet begint om 14.11 uur vanaf kruising Goirleseweg/Vonderstraat. Daarna gaat de stoet via de Vonderstraat, Tilburgseweg en Dorpstraat naar het Dorpsplein. Hier eindigt de optocht om 16.00 uur. Hierna barst het carnavalsfeest los op het plein. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking van de kinderoptocht en om 20.30 uur worden de prijzen uitgereikt aan volwassenen en wagens.

Kijk voor meer informatie over carnaval in Kaaiengat op www.kaaiengat.nl.